Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením - může být i jiné, podle chuti a potřeme pikantní hořčicí. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky asi 3-5 mm silné. Na dno většího pekáče (není třeba vymazávat) poklademe kolečka cibule a položíme na ni plátky masa. Na maso rozložíme polovinu brambor, mírně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, na brambory dáme opět kolečka cibule a poslední vrstvu tvoří druhá polovina brambor. Opět je osolíme a okořeníme. Vše zalijeme dvěma šlehačkami, zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby péct na 180°. Pečeme hodinu, po hodině pekáč odkryjeme a bez poklice dopečeme ještě asi 10 - 15 minut dozlatova.
Tip: Místo kotlet můžeme klidně použít zlehka naklepané kuřecí prsní/stehenní řízky nebo krůtí prsa.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek